Jaakko Impola -

Onko Suomi jo myyty?

Päättäjämme ovat vuosikymmeniä toimineet valtiomme edun vastaisesti. Tässä joitain esimerkkejä.

Valtion omaisuutta on myyty jopa pilkkahintaan ylikansallisille sijoittajille. On myyty sähköverkko, radio- ja tv-verkko(Digita), posti jne. Talousteoreetikot niin oikealta kuin vasemmaltakin pitävät näitä ns. luonnollisten monopolien myymisiä huonona ajatuksena. Valtionyhtiöitä on myyty 17,5 miljardilla 1991-2015. Lista on niin pitkä, että kaikkia on turha edes tässä luetella. Kemiran myynnissä menetimme samalla todella suuret fosfaattivarat, joiden arvoksi on laskettu useita kymmeniä miljardeja. Ulkomaiset kaivosyritykset vievät maasta mineraalit ja jättävät sotkut meidän siivottavaksemme. Lisäksi aikeissa on myydä ainakin tieverkko, rautatieverkko, metsät, pohjavedet, terveydenhuolto ja loput valtion omistamista yrityksistä. Hyvin tuottavien yritysten myynti on ollut virhe.

Mitä myymisestä on hyödytty? Kuitenkin polttoaine-, sähkö- ja kiinteistöveroja on korotettu. Arvonlisäveroa korotettiin kaksi kertaa lyhyen ajan sisään. On leikattu koulutuksesta, työttömiltä, opintotukea ja lapsilisiä. Lisäksi eläkkeiden indeksiä ei ole muutettu oikeudenmukaiseksi. Samaan aikaan on tuettu ulkomaisia pankkeja miljardeilla! On maksettu miljardien arvosta yritystukia menestyville yrityksille. Tämä on vastoin periaatetta, että  valtion tulisi pitää huolta kaikkein heikoimmassa osassa olevista omista kansalaisista.

Kaikesta tästä omaisuuden myynnistä, veronkorotuksista ja leikkauksista huolimatta valtiomme on ennästysvelkainen. Myös kotitaloudet ovat ennätysvelkaisia.

Varmasti monet typerät päätökset ovat johtaneet yllämainittuihin asioihin. Mielestäni tärkein apu nykytilanteeseen olisi oma valuutta. Sanotaan, että koska olemme velkaa, on pakko leikata ja myydä. Omalla rinnakkaisvaluutalla pääsisimme eroon akuuteimmasta velkakriisistä. Pelkästään valtion velan korkokuluihin on mennyt rahaa 74 miljardia 1990-2014. Valtio kykenisi välttämään korkokulut kokonaan oman keskuspankin avulla. Aika paljon olisi saatu aikaan 74 miljardilla. Veronkorotukset, leikkaukset ja valtion omaisuuden myynnit olisi voitu välttää.

Sama meno tulee jatkumaan jos nykyiset eduskuntapuolueet jatkavat vallassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Birgitta Kesseli

Minä muuten tapasin sen suomalaisen, ranskalaistuneen naisen, joka silloin joskus, hoiteli osaltaan Digita -kauppoja... Yritykset käyttävät aina hyväkseen nuorten näköalatonta, puolueetonta innokkuutta. Nuoria on erittäin helppo ohjailla taustalta.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

"On myyty sähköverkko, radio- ja tv-verkko(Digita), posti jne."

Ei taida olla mistään maassa asiat parantuneet jossa on sama yksityistäminen suoritettu valtion omistukselle jos ja kun näillä menee huonosti niin silloinhan valtio joutuu veronmaksajien rahoilla auttamaan kun on kyseessä toimintoja joille ei ole toista vaihtoehtoa.

"Sama meno tulee jatkumaan jos nykyiset eduskuntapuolueet jatkavat vallassa."

Jaa a, jos olisin ministerinä ja lobbari tulisi kertomaan mitä kaikkea kivaa on tarjolla poliittisen uran jälkeen jos autan vaikka yksityistämään jonkun toiminnon, mitä tekisin tai mitä itse tekisit? Helppo leikkiä pyhimystä kunnes joku tulee tarjoamaan ylellistä loppuelämää ja tai jälkikasvulle erikoiskohtelua. Ei tämä ole puolueista kiinni.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Eduskunnan vanhojen puolueiden vaihtaminen uusiin ei ole kovin todennäköinen tapahtuma, mutta kyllä se lobbareille tekisi kiusaa. Vanha vaikutusverkosto ei toimisi.

Käyttäjän JaakkoImpola kuva
Jaakko Impola

Minulla on sellainen mielikuva, että nykyisiä "valta"puolueita johdetaan ylhäältä alas. Muutama henkilö päättää asiat (ehkä lobbareiden kanssa) ja ne sanellaan alas hierarkiassa. Jotenkin ihmeellisesti kaikki äänestävät sitten tämän päätöksen mukaisesti perustuslain vastaisen puoluekurin mukaan, eivätkä äänestäjilleen lupaamansa kannan puolesta.

Tämän toteaa mm. Markku Uusipaavalniemi:
https://www.youtube.com/watch?v=Ykah1nE3DEE&featur...

Saman totesi tavallaan jokin aika sitten myös Hjallis Harkimo.
https://blogit.savonsanomat.fi/harry-harkimo/paatt...

Vanhoja rakenteita on tässä mielessä purettava.

Mallia voisi ottaa vaikkapa Sveitsistä:
https://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/en...

Aina on parempi tehdä jotain, kun odottaa ja huomata, että mitään ei itsestään tapahtunutkaan. Siksi olen itse yrittämässä.

Käyttäjän markkujhhamalainen kuva
Markku Hämäläinen

Tuo että Suomi lopetti oman keskuspankkinsa rahoituksen valtiolle vuonna -85, oli tätä samaa globaalia yksityistämisohjelmaa, silloin jo alettiin Suomea siirtämään velkaraha euroon.

Laskin alla olevasta osoitteesta taulukon pilareista arvioimalla velkojen korot mitä olemme maksaneet vuodesta 1991 lähtien.

https://www.valtionvelka.fi/fi-FI/Tilastot/Riskien...

Valtiovelan korko vuosi 1991 - 2001 = 43,8 miljardia euroa

2002 - 2018 33.1 Miljardia €

yht: 76,9 milj €

Eli eurostahan sen sääntöineen tehtiin korkojen maksamisen kautta rahansiirtoautomaatti, kansalaisten verorahoista yksityisille pankkiireille.

Ja sama linja jatkuu kun valtion omaisuutta myydään, kansalliset luonnonvarat lahjoitetaan ulkomaalaisille kaivosyhtiöille jne...

Eli koko tämän agendan selkeä tarkoitus on ajaa entinen hyvinvointivaltio täysin yksityisiin käsiin.

Olen ollut huolissani tulevista polvista jo pitkään, ikävää että harvat muut näyttävät tajuavan, taikka välittävän mihin kurimukseen tätä maailmaa ajetaan.

Käyttäjän JaakkoImpola kuva
Jaakko Impola

Itse asiassa kysyin Suomen pankista korkomenoista aiemmiltakin vuosilta, mitä tuolla sivulla esitetään. Varhaisin vuosi oli jostain syystä 1978. 1985-2015 korkomenoihin on mennyt 79,9 miljardia. En vaan viitsi mainita tuota 1985 vuotta, kun ei ole esittää oikein kunnon dokumenttia tuosta keskuspankkirahoituksen lopettamieseta/ kieltämisestä. Joku Suomen pankin(?) pitkä PDF minulla on kiintolevyllä ja sieltä sen näkee, mutta mitään varsinaista päätöstä tai lakia asiasta en ole saanut kunnolla tietooni. Sellaista, minkä voisi epäilijöille esittää..

1978 99
1979 140
1980 196
1981 259
1982 361
1983 519
1984 647
1985 774
1986 777
1987 811
1988 872
1989 827

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kyllä soisi kansalaisten silmät aukeavan.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Suomi on myyty, ks. alla:

http://kirsiomp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267281-ke...

PS. katso erityisesti em. blogini videopätkät GALILEOSTA ja muista satelliittipaikannusjärjestelmistä, joihin Suomikin on jo sitoutunut. Berner niitä jo yritti saada Suomeen, vaan ei vielä onnistunut. Kukahan niitä seuraavaksi lähtee edistämään?

Käyttäjän raunotarkia kuva
Rauno Tarkia

#8
Pieni tietoisku satelliittipaikannuksesta taitaa olla paikallaan. Globaaleja järjestelmiä on käytössä kolme: kuuluisin niistä on Pentagonin hallinnoima GPS. Muita ovat Venäjän Glonass ja mainitsemasi EU:n Galileo. Voisin kuvitella, että Suomi on sitoutunut Galileoon, mutta ei varmasti näihin muihin. Tähän sitoutumiseen ei Berneriä ole tarvittu, sillä ne ovat olleet käytössä jo paljon ennen hänen ministeriaikaansa. Melkein kaikilla meillä on käytössä laite, joka hyödyntää näitä järjestelmiä. Minulla on niitä kolme ja uskoisin, että sinullakin on jo käytössä ainakin älypuhelin ja siten myös hyödynnät satelliittipaikannusta. Berner on yrittänyt lanseerata vain yhtä paikanukseen perustuvista tuhansista jollei miljoonista sovelluksista.

Toimituksen poiminnat